2016. nov 21.

A Debreceni Állásbörzén jártunk

írta: Ágnes Biri
A Debreceni Állásbörzén jártunk

Az őszi állásbörzének ezúttal új helyszín, a Fórum bevásárlóközpont adott otthont november 16-án. A 35 kiállító közt velünk és Supermanünkkel is találkozhattak a kilátogatók a szerdai rendezvényen. Azok az érdeklődők, akik felkeresték standunkat tájékozódhattak aktuális állásajánlatainkról, akik pedig egy lájkot is nyomtak Facebook oldalunkra és rövid kérdőívünket is kitöltötték, ajándékokat is kaptak. A kérdések többsége, melyeket a nap során boncolgattunk, arra vonatkozott, hogy kiket tudunk foglalkoztatni, milyen típusú munkalehetőségeink vannak és mik a jelöltekkel szemben támasztott elvárások. Kizárólag 18. életévüket betöltött, nappali tagozatos aktív vagy (25 év alatt) passzív jogviszonnyal rendelkező hallgatók dolgozhatnak nálunk felső korhatár nélkül. Munkáink jelentős része hosszútávú, irodai lehetőség, melyekhez általában középszintű angol nyelvtudás szükséges, de vannak specifikusabb, (informatikai/mérnöki/ műszaki) szaktudást igénylő pozícióink is, amelyek karriered elindítását segíthetik. A fentiek mellett - a több mint félszáz debreceni ajánlatunk közt - alkalmi jellegű és könnyű fizikai lehetőségekre is tudsz jelentkezni.  

dscf0399.JPG

Az állásbörzén iskolaszövetkezetünk kivételével szinte minden vállalat főállású pozíciókat kínált, így joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy akkor mégis miért kellett volna a rendezvényre ellátogatnod? Lehet, hogy jelenleg felesleges időtöltésnek élsz meg egy állásbörzét, viszont jó, ha már tanulmányaid mellett tisztában vagy a régióban tevékenykedő vállalatokkal, azzal, hogy melyik cég mivel foglalkozik és milyen pozíciókat kínál. Hiba azt gondolni, hogy csak Budapesten fogsz a jövőben olyan lehetőséget találni, ami tanulmányaidnak és képességeidnek megfelel, hiszen egyre szélesebb spektrumból tudsz válogatni a helyi lehetőségek közül is. Számos mérnöki-, IT-, gazdasági- és nyelvtudást igénylő pozíció vár rád, de ha ennél specifikusabb területen tanulsz, akkor is érdemes keresgélned a régióban.

downloads3.jpg

Az egyik fontos küldetésünk, hogy a nálunk dolgozó hallgatóknak ne csak pénzkereseti lehetőséget, hanem hosszú távú szakmai gyakorlatot is biztosítsunk. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egyetemi évek alatt végzett munka, hiszen a diploma átvételekor már nemcsak egy végzettség, hanem tapasztalat is lesz a kezedben, ami óriási előnyt jelent a többi munkakeresővel szemben. Sőt, sok esetben már munkát sem kell keresned, hiszen partnereink többsége főállású lehetőséget kínál gyakornokainak.

Ha lemaradtál az állásbörzéről és kérdéseid merültek fel vagy érdekelnek munka- és gyakornoki lehetőségeink, fordulj hozzánk bizalommal!

Szólj hozzá

karrier önéletrajz kérdőív diákmunka állásbörze Fórum Debreceni Állásbörze Fórum Bevásárlóközpont