2016. nov 09.

Négy kérdés/válasz a Schönherz Akadémiáról

írta: Ágnes Biri
Négy kérdés/válasz a Schönherz Akadémiáról

Diákból juniort

Miért? Iskolaszövetkezetünk számára az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján világossá vált, hogy a felsőoktatási rendszer nem feltétlen tudja lekövetni az aktuális és folyton változó IT piaci trendeket. Hogy közelebb hozzuk a kettőt egymáshoz 2012-ben megalapítottuk a Schönherz Akadémiát, ahol ingyenes képzések keretében biztosítjuk a felkészült és minőségi junior munkaerőt partnereink számára.

Milyen területeken képez? .NET, Java, Mobilalkalmazás- és szerveroldali alkalmazásfejlesztés, UI fejlesztés.

Kiknek ajánljuk? Minden olyan nappali tagozatos, informatikus hallgatónak, aki szeretne 3 hónap alatt piacképes tudást szerezni, beszél angolul, kellőképpen motivált és szívesen tanulna olyan senior fejlesztőktől, akik segítenek elsajátítani a legújabb technológiákat és választ adnak a szoftverfejlesztés miértjeire.

Mit érdemes tudni a képzésről? A résztvevők kiválasztása egy többlépcsős folyamat, melyben szövetkezetünk munkatársai és informatikai szakemberek közreműködnek. A kiválasztás során a jelöltek nyelv- és szakmai tudása, valamint személyes motivációja is felmérésre kerül. 

A 12 hetes képzés egy elméleti- és egy gyakorlatorientált részből áll. Az elméleti alapok elsajátítását követően egy projektmunkán (kisebb csoportokban) dolgoznak együtt a hallgatók. A szakmai tudás megszerzése mellett, a prezentációs készségek erősítésére és az interjúra való felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetnek a Schönherzes kollégák. A képzés zárásaként egy projektbemutató keretein belül számolnak be a résztvevők a megszerzett tudásukról és tapasztalataikról az IT szektor képviselőinek. Mindezek után következnek az éles interjúk és a leendő munkahely kiválasztása.

Ha további információra lenne szükséged, fordulj Tóth Ákos Dávid (Budapest) vagy Kenéz Zsanett (Debrecen), képzési koordinátor kollégáinkhoz (toth.akos@schonherz.hu, kenez.zsanett@schonherz.hu).

dsc_0074.JPG

 

Szólj hozzá

informatika diák akadémia képzés schönherz junior schönherz akadémia